När man spelat för mycket..

Som jag varit inne på tidigare är tålamod och väntan en stor del av poker. För den som vill ha snabb utdelning, finns det massor av andra roliga spel att köra. När det gäller poker så är det den som håller sig kall under lång tid som tar hem de riktigt stora vinsterna. Att kunna spela uthålligt och tålmodigt under flera timmar, under stora turneringar dessutom flera dagar i sträck, kräver en hel del uthållighet. Det kanske låter larvigt för den som inte spelat mycket poker, men det gäller faktiskt att öva upp sig innan man går in i en stor turnering, både psykiskt och fysiskt.

Jag spelar framförallt online-poker, vilket inte ställer lika stora krav som när man spelar i verkliga livet. När man sitter runt ett bord, och måste visa sina skills när det gäller både bluffar och snabbtänkthet, så brukar agnarna skiljas från vetet rätt snabbt. Man måste vara bra på att göra kvicka uträkningar när det gäller sannolikhet och man måste kunna läsa sina medspelare bättre än de kan läsa en själv. Minns en gång när jag spelade en lång turnering med både kompisar och främlingar. Efter några timmar på dag nummer två började jag känna mig riktigt seg i huvudet, och märkte att jag började få svårt att läsa de andra. Det som alltid händer i dessa lägen är att man helt missar tajmingen när det gäller sina bluffar. Man blir ett lätt byte för en mer vaken spelare och i mitt fall slutade det den gången med att jag blev avslöjad gång efter gång och hamnade helt ur fas. En av mina värsta turneringar någonsin, men en bra läxa som gjorde att jag lärde mig hantera trötthet och att ladda upp bättre för flera dagars spelande.

Det finns dock de som gjort värre misstag än jag. Att missa en regel hör till det mest pinsamma och frustrerande man kan göra, och om det hela råkar sändas live på tv blir det så klart ännu värre.. kolla in det här klippet:

 

Tags: , ,

 

Spela Online 
 
 

Senaste inlägg

 
 
 

Inlägg av veckan